Til toppen

- Overraskende elegante varmepumper

- Overraskende elegante varmepumper

Håndballstjernen Kristian Kjelling og samboer Siri Løining fant en lekker varmepumpe som matchet i sin nyrenoverte enebolig på Billingstad utenfor Oslo.

Det tidligere håndballesset, med 159 landskamper for Norge, viser oss rundt i den nyrenoverte eneboligen på Billingstad utenfor Oslo. Sammen med samboer Siri Løining har Kjelling lagt mye arbeid ned i å skape et annerledes, personlig og stilfullt hjem for storfamilien på seks. 

Det var viktig for paret å finne en varmepumpe som gled inn i interiøret uten å virke for prangende.

– Jeg hadde en gammel varmepumpe i huset hvor jeg bodde før. Den stod ut fra veggen som en massiv, hvit klump. Kjenner jeg fruen rett, hadde ikke noe sånt sluppet inn i heimen her, sier Kjelling.

I underetasjen har tre av barna hvert sitt soveværelse, samt en kjellerstue og et digert treningsrom å boltre seg i. Det fjerde barnet har fått et rosa krypinn i første etasje, hvor også stuen med åpen kjøkkenløsning ligger. De voksne holder til i toppetasjen, og har et soverom som ser ut som en eksklusiv hotellsuite, med walk-in garderobe.

Jeg hadde en gammel varmepumpe i huset hvor jeg bodde før. Den stod ut fra veggen som en massiv, hvit klump. Kjenner jeg fruen rett, hadde ikke noe sånt sluppet inn i heimen her, sier Kjelling.

BLE OVERRASKET
– Det er et stort hus på 300 kvadratmeter. Da vi flyttet inn for to år siden var panelovner vår eneste varmekilde. De dro mye strøm, og gav tørr inneluft og ujevne temperaturer. Det var enten altfor varmt eller altfor kaldt, forteller Kjelling.

Paret ønsket et bedre inneklima og et lavere strømforbruk basert på en mer miljøvennlig og bærekraftig oppvarmingsløsning. De vurderte tidlig å erstatte panelovnene med luft-til-luft varmepumper, men – som allerede nevnt – var Siri skeptisk til selve estetikken. 

– Vi fikk besøk av en montør fra Alltek som viste oss noen ulike modeller, og hvor fint disse kunne integreres hos oss. Vi ble veldig overrasket begge to. Designet på dagens varmepumper er virkelig ikke hva det en gang var. Her har utviklingen gått i rekordfart, sier Kjelling. 

Designet på dagens varmepumper er virkelig ikke hva det en gang var. Her har utviklingen gått i rekordfart, sier Kjelling.Varmepumpene er levert av Alltek AS, en av Drammens ledende leverandør av varmepumper. 
Han treffes på tlf. 466 22028.

Varmepumpene som er levert hos Kristian Kjelling er:

  • 1 stk Kirigamine Duo med en Mitsubishi Electric Furo 4300 innedel ogen sort Mitsubishi Electric Kaiteki innedel.
  • I tillegg er det levert en Mitsubishi Electric Furo 3400 gulvmodell til soverom.

Hvis du bor et annet sted i landet og er interessert i varmepumpe, gå til denne siden


RENSER LUFTEN
Han og Siri valgte en veggmodell og to gulvmodeller fra Mitsubishi. Paret tok designbiten et steg videre ved å la et profesjonelt verksted lakkere varmepumpene i stuen og på eget soverom i samme fargetone som de lilla og blå veggene. Den tredje varmepumpen, som leveres i safirsort, fikk plass i treningsrommet.  

– Vi er kjempefornøyd. Innedelene til disse varmepumpene er slanke, diskre og svært stillegående. De gir jevn og behagelig temperatur hele året gjennom, og de renser luften slik at den blir friskere og renere. Et bedre inneklima har resultert i at Siri nå har en jungel av planter i stuen, og disse vokser og gror som bare det fordi de trives så godt, forteller Kjelling.

Vi er kjempefornøyd. Innedelene til disse varmepumpene er slanke, diskre og svært stillegående. 

SPARER TUSENER I ÅRET
Det tidligere håndball-esset, som nå er trener for elitelaget til Drammen Håndballklubb, sparer mange tusen kroner i året med varmepumper.

– Jeg har ikke regnet på det, men vi sparer store summer i løpet av et år. Dette er et stort hus med mange rom som skal varmes opp. Med tradisjonelle panelovner ville nok strømmåleren løpt løpsk, smiler Kjelling.Stue: gulvmodell, Mitsubishi Furo 3400
LADY pure color 4622 Plomme

 

AIRCONDITION OM SOMMEREN
Om sommeren, når solen står rett på soveromsvinduet, er det praktisk at varmepumpene kan fungere som aircondition.

– Jeg bare må ha det skikkelig kaldt om natten, og det fikser heldigvis varmepumpen. Før vi installerte den var det altfor varmt på soverommet på fine sommerdager, så jeg slet med nattesøvnen. Det er ikke noe problem lenger nå. Jeg sovner som en stein under ei god og kjølig dyne, forteller Kjelling. 

I månedene når det ikke er sprengkulde utendørs, har familien nesten halvert strømutgiftene sine, og det er selvsagt også et stort pluss i boka.   

– Økt komfort, elegant design og reduserte oppvarmingskostnader. Hva mer kan man ønske? Her kan vi ikke annet enn å gi toppscore, sier Kristian Kjelling.

Jeg bare må ha det skikkelig kaldt om natten, og det fikser heldigvis varmepumpen. Før vi installerte den var det altfor varmt på soverommet på fine sommerdager, så jeg slet med nattesøvnen.

 Soverom: gulvmodell, Mitsubishi Furo 3400 
LADY pure color 4143 Hule

Treningsromveggmodell oppunder taket, Mitsubishikaiteki i fargen safirsort (toppmodellen)