Til toppen

Hvordan velge riktig varmepumpe?

Hvordan velge riktig varmepumpe?


- For mange er det kun varmen som er viktig. Andre legger mest vekt på utseende. Og noen er mest opptatt av støynivå. Salgssjef Jonny Vildalen i Varmepumpeservice møter mange ulike ønsker og behov i møter med varmepumpekunder over hele landet. Felles for alle er at de ønsker en god varmepumpe. Men hvilken modell skal de velge?

- I vrimmelen av forskjellig merker og varmepumpemodeller, er det viktig å legge vekt på kvalitet. Vi i Varmepumpeservice har bevisst valgt bort merker som vi ikke føler oss trygge på, selv om vi kunne ha tilbudt våre forhandlere en billigere varmepumpe.

I vrimmelen av forskjellig merker og modeller, er det viktig å legge vekt på kvalitet. Vi i Varmepumpeservice har bevisst valgt bort merker som vi ikke føler oss trygge på.

Vildalen forteller at det ofte er motstridende interesser i heimen på valg av varmepumpe:

- Ja, det er helt sikkert. Fruen i huset er ofte opptatt av det estetiske, jeg tenker da både på plassering av varmepumpen og utseende. Mannen har gjerne lest seg opp på tester og vet nøyaktig hvilken modell han vil ha. Som oftest er det førstnevnte som vinner diskusjonen.- Så hva skal en kunde velge?

- Ingen fasitsvar

Varmepumpeservice er leverandør av varmepumper fra Mitsubishi Electric og Panasonic og våre forhandlere kan tilby alle modellene som disse to produsentene leverer.

- Det er ikke noe fasitsvar på hva man bør velge. Her er det mange faktorer som spiller inn. Hvor stor er boligen din? Hvor skal varmepumpen plasseres? Hva er viktigst for deg, oppvarming om vinteren eller kjøling om sommeren?

- Ikke minst er det viktig hvor du bor i landet. Holder du til i kalde innlandsstrøk som Røros, trenger du en modell som takler kaldt klima og fungerer godt ned mot 25-30 minusgrader. Bor du langs Sørlandskysten, gjerne i en nyere og godt isolert enebolig, så kan du fint greie deg med en varmepumpe som er mer egnet til slikt klima.

Vildalen forteller at man kan grovt sett skille mellom to hovedtyper varmepumper:

- Man har kraftige varmepumper som leverer utrolig mye varme, selv om det er bitende kaldt ute. Dette er for eksempel Kaiteki-modellene til Mitsubishi Electric eller HZ Flaggskip til Panasonic.

Det er ikke noe fasitsvar på hva man bør velge. Her er det mange faktorer som spiller inn. Hvor stor er boligen din? Hvor skal varmepumpen plasseres? Hva er viktigst for deg, oppvarming om vinteren eller kjøling om sommeren?

- Ikke velg for svak varmepumpe

- På den andre siden har vi det vi kaller «soveroms-modeller», for eksempel CZ-modellene til Panasonic, som har blitt mer populære de siste årene. Dette er gjerne mindre varmepumper fungerer perfekt til kjøling på soverom eller utestuer.

- Det viktigste er å velge riktig varmepumpe til hva du krever av den. Trenger du egentlig en aircondition til soverommet, er det ikke noe poeng å velge den dyreste modeller på markedet. Og omvendt, skal du varme en stor enebolig, bør du ikke velge ikke den minste modellen.

Er du i tvil om hvilken modell du skal velge eller trenger veiledning om plassering av varmepumpen? Ta kontakt med oss her og vi setter deg i kontakt med en av våre sertifiserte forhandlere.

 


Salgssjefens 3 favoritter:

En av Norges mest solgte varmepumper!

Nye HZ-Flagship: med nanoe™ X-teknologi. Naturens balanse innendørs!

En av Norges mest solgte varmepumper i Safirsort utgave!